לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נגיעה במקומות מכוסים

שאלה:

לגבי נגיעה במקומות מכוסים, שצריך ליטול ידיים לאחר מכן.

מה הדוגמאות של מקומות
מכוסים?
האם כל מקום מכוסה כמו הידיים ורגליים נכללים?

ונגיד כאשר מניחים תפילין ונוגעים במקומות מכוסים בידיים.

או כאשר מתלבשים/מחליפים חולצה ציצית או כאשר מכניסים ציציות לתוך המכנסיים וכדומה יוצא שלכאורה נוגעים במקומות
מכוסים.

אז איך אפשר להתפלל לאחר מכן בלי ליטול ידיים?

תשובה:

שלום וברכה,

כל המקומות שאנשים רגילים לכסות נקראים מקומות המכוסים, זה כולל ידים מעל למרפק וכן רגלים.

כשמתלבשים מצוי שנוגעים בגוף ואכן הסדר הנכון כשקמים בבוקר נוטלים ידים בלי ברכה, ואז הולכים לשירותים ומתלבשים ואז נוטלים ידים בברכה לכבוד התפילה.

בהנחת תפילין ניתן להזהר שלא לגעת, ובשעת הדחק ניתן לסמוך על השיטות שהביא בס' לקט הקמח החדש שכיון שכך היא הצורה בהנחת תפילין, באותה שעה עד מקום התפילין אינו נחשב מקומות המכוסים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה

    אם נגע במקומות המכוסים לאו דווקא במקום הנחת התפילין בזמן תפילה עם התפילין.
    או נגע בנעליו חפף את שעירו וכדומה
    האם יוכל לסיים את התפילה ואז ליטול את ידיו?
    או שחייב להוריד תפילין וליטול ידיו?