בחור ספרדי הניגש לפני התיבה בישיבה אשכנזית

שאלה:

האם בחור ספרדי הלומד בישיבה ליטאית רשאי לעבור לפני העמוד ולהתפלל בהברה אשכנזית/ליטאית.
או חייב הוא להתפלל בהברה ספרדית מדין "אל תיטוש תורת אימך".
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא עובר לפני התיבה הוא חייב לנהוג כמנהג המקום להתפלל בהברה אשכנזית. אם אינו מעוניין לשנות בזה ממנהג אבותיו [אין בזה חשש של אל תיטוש כיון שאינו עושה זאת בתור שינוי מנהג אלא בגלל חובתו כשליח הציבור]. אמנם אם הוא נמנע מלעבור שם לפני התיבה כדי שלא לשנות מן המסורת שבידו, יש טעם במנהגו זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ממתי אל תטש תורת אמך הפך לדין?
    זה משפט שכתב הרמבן לבנו כשברח. מחייב את כולם?? ובכלל התכון שם ליהדותו.. וגם ממתי הולך בזה לפי האמא??
    למה מלבישים שטויות והמצאות על משפטים בלי קשר??

  2. התלבטתי מה לעשות עם התגובה הלא מנוסחת נעים הזו… אבל בכל זאת החלטתי כן לאפשר לך לקבל עליה תשובה, ראה כאן בהרחבה כל טעם החיוב לשמור על המנהגים, מה המנהגים המחייבים ומה לא, ומה גדרם ההלכתי מצד דיני התרת נדרים.
    [הכותרת היא חובת האשה לנהוג במנהגי הבעל אבל התוכן בהערות הוא עצם חובת שמירת המנהגים וגדרי דין מנהגי אבות ומקור הדין]
    https://din.org.il/2014/02/22/68194/