אחים ששכרו עו"ד והעו"ד ברח

שאלה:

שלום וברכה,
היינו צריכים עו"ד לענין צוואה במשפחה, אבי ביקש לסדר עו"ד, אחד האחים אמר שיקבע עם עו"ד טוב שהוא יסדר את זה ודרש מכל האחים להתחלק בסכום הוצאות העו"ד עד שאבי יחזיר לנו את ההוצאות בבוא הזמן, אמרתי לו ברור ומקובל עלי שאני צריך להתחלק בסכום, אמנם אני ישלם את מלוא החלק שלי לאחר שהעו"ד יתן חשבונית עם פירוט החיוב כנהוג, אחי התעקש שאני ישלם את חלקי לפני שהעו"ד יתן את החשבונית בטענה שהוא כבר שילם לו, ואחי קיזז את סכום החלק שלי לעו"ד בכסף שהוא חייב לי ולא החזיר לי אותם בטענה שהוא יביא לי את החשבונית בבא העת כשיקבלו מידי העו"ד ואל לי לדאוג, עברה תקופה והעניינים לא התקדמו
עם עו"ד זה, אבי שאל את אחי מה בנוגע לעו"ד ומדוע העניינים לא מתקדמים, אחי ענה לאבי שהעו"ד עובר תקופת גירושים ואין לו זמן פנוי לטפל בנושא אבל תוך שבועיים הכל יסודר, העניין נמשך ללא כל מוצא ואף העו"ד שכבר החליט לחזור לטפל בנושא שיחק בצוואה ושינה בנוסחו ללא הסכמת אבי ואימי, נוכח המציאות החליט אבי לקחת עו"ד אחר ואמין והכל הסתדר ב"ה, ביקשתי מאחי שיחזיר לי את מלא הסכום שחייב אותי מכיון שהעו"ד הקודם עדיין לא נתן חשבונית כפי שסיכמנו ובפרט שאבי החליט לקחת עו"ד אחר עקב התנהגות פוסלת של עו"ד זה, אחי ענה לי אתה יודע שנפלתי פה עם עורך דין וזה לא הבעיה שלי שכבר שילמתי לו מראש, שאל רב ומה שיאמר אעשה, האם אחי חייב להחזיר לי את מלא הסכום?
ישר כח רב ובתקווה שהשאלה הובנה

תשובה:

שלום וברכה,

אח שלך לא חייב להחזיר לך את הכסף.

בהצלחה.

מקורות:

אחיך שכר עו"ד בשם כל האחים, וכל האחים הם השוכרים של העו"ד ולכן הרמאות של העו"ד נופלת על כולם בשווה. נכון ששילמת ע"ד שהעו"ד יביא חשבונית, אבל כאן העו"ד לקח את הכסף, ולכן הגנבה היא מכל השוכרים של העו"ד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על ההתייחסות,
    אמנם שאלתי מדוע אחי שילם לעו"ד לפני שסיים את העבודה ומדוע נתן לעו"ד לקחת ממנו כסף בלי שיתן לו תמורה חשבונית, זה מכניס לי ספקות לגבי ישרותו של אח שלי האם באמת נתן כסף לעו"ד הרי יתכן שלקח את זה לעצמו, למרות אי הנעימות בלחשוד בו, איך הוא יכול להוכיח לי שהוא שילם לעו"ד ובעצם באמת העו"ד גנב והכסף לא הלך לכיוונים אחרים?
    תודה רבה

  2. תודה על ההתייחסות,
    האמת שעניין קצת מורכב ולא היה לי נעים לכתוב את כל האמת, אבל האמת היא כזו מאותו רגע שאחי לקח את הענין של העורך דין הוא התחיל בסחבת אין סופית ובטענות שווא שהעורך דין לא מתפקד, ובאותו יום שאבי החליט לקחת עו"ד אחר לצוואה ואמר זאת לאחי, פתאום צץ העו"ד הקודם ושלח לכל האחים מייל עם הצוואה, אמנם אח אחד עלה על שינוי שנעשתה בצוואה ע"י העו"ד כנראה בתיאום עם האח הזה שכביכול דאג לענייני העורך דין והצוואה, וכאן השאלה הרי האח לקח ממני כסף לצורך העו"ד בנוסף שלא הביא חשבונית הוא גם שיחק בנוסח הצוואה ביחד עם העו"ד ואבי חתם על זה שלא ביודעין
    בחשבו שזה הצוואה שלפני כן עבר על זה ולא היה בו הנוסח ששונה, השאלה היא מה עושים במקרה הזה אחי שדאג לצוואה הראשונה לא נעים לא מכל הסיפור ומכחיש
    שהיה לו איזה כוונת זדון בסיפור, והאמת היא ברור כשמש שהוא שינה בתיאום עם העו"ד את נוסח הצוואה
    חוץ מזה שעדיין לא הביא חשבונית, שכנראה גם בזה משהוא לא חלק, כי העו"ד פתוח ומקבל קהל ואין לא עניין לגנוב