קדיש דרבנן בחודש ה12

שאלה:

היי!
אני יודע שמקובל להגיד קדיש יתום 11 חודשים בלבד. אבל אני מעוניין להגיד גם בחודש הזה קדיש. האם יעזור לנפטר אם בחודש ה-12 אומר קדיש דרבנן שלוש פעמים ביום, אחרי שאלמד תורה לבד אבל אוסיף בקול בנוכחות מניין אנשים: "רבי חנניא בן עקשיא היה אומר"?

תשובה:

את הקדיש דרבנן אכן מותר לומר בחודש ה12 ויעלה לו לזכות, אבל לא באופן שציינת שזה חסר טעם, ובמשנה ברורה בתחילת סי' נה העיר שאין להרבות בקדישים, אלא בתפילה עצמה לאחר פיטום הקטורת יש קדיש דרבנן, את זה תאמר.

בשורות טובות.