מוצר שלא עושה מה שפורסם

שאלה:

לכבוד הרב,
מוצר דבק להדבקת כיריים נרכש מחו"ל, בפרסום רשום שמתאים, שהגיע התברר שלא, בינתיים בעל העסק החזיר את הכסף בגלל שלא הגיע המוצר הרבה זמן (אבל הגיע באיחור רב אחרי שכבר החזיר את הכסף).
רציתי להחזיר לו את הכסף, אבל מתברר שהמוצר לא מתאים למה שהוא פירסם (לא יכול להדביק את הכיירים, אולי לדברים אחרים כן).
להחזיר את המוצר לא שייך, גם בגלל העלות הזולה שלו, וגם בגלל שהסינים לא יכולים לקבל את החבילה חזרה לדבריהם בגלל המגיפה במדינתם.
האם יש פה גזל מצידי במצב הנוכחי או צריך לעשות משהו נוסף?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא צריך לעשות כלום, אתה לא חייב לשלם על המוצר כיון שהוא לא שימושי עבורך. ואין חובה להחזיר את המוצר, כיון שנפתח ואין מה לעשות איתו.

בהצלחה.