שעועית שלא נבדקה מחרקים והתבשלה

שאלה:

שלום רב
הכנו מרק שיש בו גם גריסי פנינה ועדשים חומות שלא נבדקו אך נשטפו היטב כמה פעמים (ולא אריזות וואקום וכו)
האם מותר לאכול מן המרק מבחינת הימצאות חרקים?
תודה

תשובה:

הרחיצה אינה רלוונטית, החרקים יכולים להמצא בתוך השעועית ובדרך כלל זה כך.. הם נמצאים בין הקליפה הדקה לבשר הפרי או במחילות בתוכו.

כדי לבדוק אותה מחרקים עלינו לבצע מספר פעולות:

להשרות במים את כל מה שברצונכם להשתמש בו, ולהתבונן האם צפים חרקים על פני המים.

לאחר שהשעועית מתרככת (אם רוצים לקצר את הזמן ניתן לשרותם במים עם סודה לשתייה, במים חמים, או לבשל את הגרגרים) – יש לקלף ולחצות באופן מדגמי כ10% מהגרגרים מבפנים.

לאחר בדיקה זו:

אם לא נמצאה נגיעות במים ובגרגרים שבדקנו – אפשר להשתמש בכל תכולת האריזה.

נמצא נגיעות, יש לפתוח אחד אחד לשנים, מה שכמובן לא מעשי ועדיף לזרוק.

ולגבי שאלתך, אחרי שזה לא נבדק, שעועית היום בדרך כלל היא בגדר מיעוט המצוי, כלומר יש חיוב בדיקה אבל אם בשילו ללא בדיקה בדיעבד מותר לאכול ככל שלא נראית נגיעות.

בהצלחה