מחשבה ומעשה

שאלה:

שלום וברכה!
שמעתי המושג של כח המחשבה אשר אדם בכח מחשבתו יכול לפעול דברים בטבע וכגון אדם שחושב שיהיה עשיר לבסוף מתקיים, השאלה אם המושג הזה קיים א"ל, ואם כן האם מותר להשתמש בזה על פי ההלכה או לא.
ומקורות לענין.

אודות אשר שאלתי כי ראיתי בשפתי חיים (מועדים ח"ג בהתחלתו) שכתב וז"ל "כאן שוב רואים את הכח של המחשבה זו לא סתם מחשבה של מאן דהוא פה היו כולם מאוחדים במחשבה במזימה אחת וכאשר קיימת אחדות מושלמת יש כח במחשבתם לצאת לפועל מבלי שיהיה אפשר למנוע זאת כי הקב"ה הנהיג בעולם כוחות דרכי הנהגה של אדם הקב"ה מסר לאדם כח הרצון כח הרצון זה הרי כח רוחני זו המחשבה אשר יש לה כח אדיר לא פחות מאשר במעשה אך מכיון שהרצון שייך לעולם המחשבה אוי כח הרצון בעיקרו הוא רוחני".

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

עיקר נושא המחשבה, הוא כפי שהאריך שם וכפי שביאר בארוכה בנפש החיים שער א' ועוד, שכל עבודת ה' שלנו, וכל עבודת הנפש שלנו, מורכבת משלושת החלקים מחשבה דיבור מעשה. וכפי שיש במצוות את חלק המעשה שבהם יש גם את חלק המחשבה שהוא, עיקר הקירבה לבורא עולם. במצוות בכוונת המצוה ובדבקות בה ובה' ובחטא להיפך. כמו כן יש מצוות שהן במחשבה, ובכלל האדם עיקר מעלתו הוא חלק המחשבה שבו.

אבל אינני מכיר את הנושא שהצגת לפיו יש כח סגולי במחשבה.