וידוי בשומע תפילה

שאלה:

קיים נוסח קבוע של חזרה בתשובה בברכת שומע תפילה המתחיל במילים "אנא ה' חטאתי עוויתי ופשעתי לפניך.." שאפשר להוסיף באופן פרטי ומובא בסידורים אשכנזיים.
השאלה היא למה היא איננו כולל חרטה וקבלה לעתיד בנוסף לוידוי? שהרי ללא הדברים האלו זה לא נקרא שחזר בתשובה שלמה.

תשובה:

החרטה והקבלה לעתיד לא צריך שיהיו בדיבור פה, זו עבודת הלב תוך כדי אמירת הוידוי, התשובה כוללת חרטה וקבלה לעתיד, וגם וידוי פה.

שנזכה לכל הישועות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כדי לצאת ידי חובת חרטה וקבלה לעתיד ש אלו דברים ש בלב, נחוץ לחשוב על הדברים האלו , אחרת אם לא חושבים על זה גם לא יהיה בלב.
    לכן היה עדיף, אילו היה כתוב לפני או אחרי הוידוי הזה, על הצורך הנדרש ב חרטה וקבלה לעתיד כדי להשלים את מהלך התשובה.