דבש בתה בשבת

שאלה:

שלום,
1. האם כאשר מוזגים שתיה לתוך קוביות קרח בכדי לצנן את המשקה, עדיף לשים את קוביות הקרח על המשקה המזוג ולא להפך? ואם מזגתי שתיה על גבי קוביות קרח האם עברתי איסור?
2. נתינת דבש בכלי שלישי האם מותר ( לפי פוסקי אשכנז)? אני מבין שיש מחלוקת לגבי דבש האם הוא מקלי הבישול.

תשובה:

שלום וברכה

1. אין בזה בעיה.

2. דבש אינו מבושל, ואין ליתנו אלא בכלי שלישי. ראה ארחות שבת חלק א עמ' לא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קטונתי מלהכריע, אבל בעיני ההיתר קצת דחוק.
    אסביר לפי הבנתי על מה היתר מתבסס לדעת המכשירים, מדובר בבד סינטטי ולא כותנה כמו רוב המגבונים, כך שאיסור הסחיטה בו הוא רק מדרבנן כיון שאינו גידולי קרקע, רמת הלחות בו מבוקרת כדי שתהיה כזו שבכל מצב לא יוצא ממנו נוזל ממש, והלחות היא יותר על גביו מאשר בתוכו בהיותו מחומר שאינו סופג. ועם כל זה יש אזהרה שלא לקנח בחוזקה. ההיתר מבוסס גם על הרעיון של כבוד הבריות שבכך חשש איסור דרבנן נדחה.
    בעיני ודאי יש חשש שיסחט מבפנים, אזהרה לא לקנח בחוזקה זה כמעט בלתי ישים, כבוד הבריות זה אף פעם לא היתר של לכתחילה…