שיעור גערה לתספורת באבלות על אב או אם

שאלה:

שלום.

אבל על אב שלא הסתפר כחודש וחצי לפני שהתחיל אבלות , האם מיד בסיום השלושים מותר לו להסתפר אם גוערים בו ?
או לחכות שבועיים נוספים כדי שיהיה שיעור של כשלושה חודשים לאחר תספורת אחרונה?
לעניין גילוח זקן , ראיתי פה בתשובות שמותר מיד לאחר השלושים כי כבר זה נחשב שיעור גערה, שאלתי לגבי תספורת .

יישר כח.

תשובה:

בני אשכנז נהגו להחמיר שלושה חודשים, ולגבי הנדון אם זה שלושה חודשים לאחר תספורת אחרונה או משעת האבלות, ראה מהר"ם שיק סי' שעא שדן בזה בארוכה, ומי ששערותיו ארוות מאוד וכבר קשה לו, ולפי מה שאתה מתאר בודאי לא תוכל להמתין כל כך הרבה זמן, די להמתין שלושה חודשים מתספורת אחרונה. בני ספרד נהגו להקל בזה יותר, שלאחר השלושים הם גוערים בו חבריו [וגערה היא דבר רציני ולא טקס הנעשה כדי להתיר גילוח…] יכול להסתפר.

בשורות טובות.