נרות שבת על ידי הבת הנשואה או הבן שבבית?

שאלה:

שלום.
בן שגר עם אימו, ובאה אחותו עם משפחתה לשבות בבית האמא.
כשהאמא לא מרגישה טוב ולא יכולה לקום להדליק נרות מי צריך לברך על הנרות הבן או הבת?

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שהכי טוב שהאמא תעשה את בתה שליחה עבורה להדלקת הנרות, בעיקר לגבי ספרדים זה יהיה טוב, שכן מצד אחד נהגו שנשים נשואות שמתארחות מדליקות נרות ואין להן את הדין הכללי של אורח, ומצד שני הרי למנהג הספרדים יש בעיה לברך על תוספת אורה, וצריכה לצאת ידי חובה בברכה מבעלת הבית ולהדליק בלי הפסק, לכן, כאן היא בעצם פותרת את הבעיה, היא מדליקה ומברכת כיון שאמא לא מדליקה, רק צריך שאמא תעשה אותה שליחה עבורה לכך.