מעיל עם חתיכות בד בתוך כנפותיו בשבת – בטל בבגד?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

יש לי מעיל שיש לו כמו חתיכות של בד בתוך שתי הכנפות שלו.
סביר מאוד שזה נעשה בכוונה בשביל המעיל, אבל החתיכות של בד הללו לא קשורות במעיל הזה.
זאת אומרת שהחתיכות הללו אינן תפורות בתוך שתי הכנפות של המעיל.

האם מותר לצאת עם מעיל כזה בשבת, בלי חשש איסור הוצאה בגלל החתיכות הללו?

תודה מראש.
שבוע טוב, וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אם אני מבין נכון זה נמצא בתוך הבגד בפנים בתור ביטנה ואתה לא יכול לשלוף ולהחזיר, אם זה כך זה ודאי חלק מהבגד וטפל לא. אם זה משהו חיצוני שניתן לשליפה, תוציא את זה לפני שבת.