מעבר בין שתי נשים

שאלה:

שלום
אני עובד במוקד טלפוני, והמוקד בנוי כך שאין ברירה אלא לעבור בין שתי נשים שלא מדברות אחת עם השניה ומפנות את הגב אחת לשניה. האם גם פה קיימת הבעיה לעבור בין שתי נשים או שזה תקף דווקא כאשר הן מדברות אחת עם השניה פנים מול פנים?

תשובה:

בשו"ת שלמת חיים (הגרי"ח זוננפלד זצ"ל, ח"ב אות לד) כתב, שדין זה הוא רק כשעובר בין ב' נשים שעומדות אבל כשהן בדרך הילוכן אין קפידא. ונראה שהחילוק הוא אם יש איזה קשר ביניהן, או שממש במקרה הן עומדות שם, והוא עובר ביניהן. ולכן כשהן יושבות ועובדות בלי קשר אחת עם השניה, או באוטובוס בשני צידי המעבר שאין ביניהן קשר אין בעיה לעבור שם.