למי שייך הכסף שנמצא בתוך קופת צדקה

שאלה:

קופה של ארגון צדקה ידוע חסדי נעמי נמצאת בביתי ואני ממלא אותה הצטברו בה כ1000 ש"ח והעברתי לארגון חסד אחר ולא להם
האם יש בקופסה קניין חצר של חסדי נעמי ואני חייב להעביר להם את התמורה שנתתי ?
אציין כי מראש ל א כיוונתי ולא ייעדתי את הצדקה דווקא להם רק כי הקופה היתה בביתי הכנסתי בתוכה . תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הייתה מתכוון לתת את הצדקה לארגון של חסדי נעמי, ראוי לתת לחסדי נעמי. אבל לא ברור שהקופת צדקה זכתה להם כיון שיתכן והקופה שייכת לך ולא לחסדי נעמי. אבל מאחר שלא התכוונת להעביר את הכסף לחסדי נעמי, אלא רק השתמשת בקופה לשמור את הכסף של הצדקה, הקופה לא זכתה לחסדי נעמי, ואתה יכול לתת את הצדקה לכל מקום שתרצה.

בהצלחה.