לימוד משנה ברורה או קיצור שו"ע

שאלה:

בוקר טוב הרב,

בעניין לימוד הלכה,
אני תוהה האם להפסיק את הלמידה בקיצור שו"ע (מהדורת "עוז והדר", עם פסקי מ"ב) ולעבור להתרכז רק ב"משנה ברורה" (מהדורת "דרשו")?

וכך אולי אוכל לזכות בזמן יותר ארוך של לימוד יותר לעומק, ללמוד גם את ההרחבות שיש במהדורת מ"ב עם פסקי אחרונים ולהוסיף את הלימוד במסכת מגילה שאני מתעדת להתחילה.

השאלה היא מפאת הזמן המוגבל שיש לי ללמידה (לעתים אפילו שעה רצופה ביום בה יש לי ריכוז חסרה ללימוד).

תודה

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי לייעץ לך בשאלה זו ואסביר:

באופן רגיל, לאברך בן תורה שגדל במשפחה חרדית, הייתי מייעץ אכן ללמוד רק משנה ברורה ואינו זקוק לקיצור שולחן ערוך. משום שכל הבסיס נהיר לו והוא מורגל בו מבית אביו ואמו, ובקיצור שו"ע בעצם נחשפים בעיקר לבסיס באופן מהיר. אמנם בעל תשובה שחסר לו הרבה רקע בהרבה נושאים, ולא למד בשיבה לבעלי תשובה וכדומה ששם נותנים ידע במנות גדושות וכו', יש לו רווח גדול בלימוד המהיר והשטחי הזה, שבכך הוא מלה כל הזמן דברים חדשים ומקבל רקע מהיר על כל מכלול היממה ובעצם השנה שעוברת על האיש הישראלי.

לכן, אני לא ממש יודע עד כמה הרקע שלך רחב, כדי שתוכל לוותר על הסקירה המהירה הזו.

זה הנושא, ולשיקולך בהתאם להיכרותך עם עצמך.

אין ספק שלימוד משנה ברורה יותר מעמיק ויותר נעים וממצה ואין לעזוב אותו בשום אופן, אבל השאלה אם להקדיש זמן גם לקיצור שו"ע תלויה בנושא הנ"ל.

בהצלחה רבה מאוד ושבוע מבורך ופורה!