זכות בכרטיס תן ביס

שאלה:

אני מקבל במקום העבודה כרטיס תן ביס כיוון שמקום העבודה מחויב לספק לי מנת מזון יומית, האם אני רשאי להשתמש בכרטיס ביום חופש בהינתן שהקצבה בכרטיס היא יומית ומשולמת מראש לחברת תן ביס?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שקיבל כרטיס תן ביס, עבור רכישת אוכל כל יום בימי העבודה, הזכות היא של העובד ומותר לו לעשות בזכות של הכרטיס כרצונו. ולכן אם לא קנה אוכל יום אחד מותר לו לקנות אוכל ביום חופש.

ולכן מותר לך להעביר את הזכות של יום אחד ליום חופש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 29.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונתי היתה לשאול לגבי שימוש בכרטיס ביום חופש גם אם לא העברתי את הסכום מיום אחר, כי מראש הכרטיס מוטען לכל ימות השבוע (לכן גם בימי חופש יש בכרטיס את הסכום היומי) ואם יש יום שאני לא משתמש בסכום זה לא שהמעסיק שלי מפסיד כי הוא כבר שילם מראש לחברת תן ביס, מה הדין במצב כזה?