לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צנרת ניקוז מרעישה

שאלה:

שלום,
שכן מלמעלה בנה תוספת וחיבר את צנרת הביוב שלו לצנרת המשמשת כ"נשם" צנרת אוורור לצנרת הביוב של הדירות התחתונות. במשך 20 שנה מאז בניית הבניין לא זרם בצינור מים והוא שימש אך ורק כ"נשם". הצינור עובר בקיר חדר השינה של הדירה התחתונה ומאז שהשכן העליון חיבר אליו את הביוב זה גורם לרעש והפרעה לשינה. האם ניתן לתבעו בבית דין שישנה את הצנרת.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הצינור הנשם הוא רכוש משותף, ואסור לדייר לשנות את השימוש בו, לצורך אחר, ובפרט שהשינוי גורם הפרעה לשכנים, ובוודאי שאפשר לעכב עליו.

בהצלחה.