לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שרידי דור דעה

שאלה:

האם הביטוי ”שרידי דור דעה” על אדם בן דורנו איננו יומרני מדי? ואולי אפילו נותן טעם לפגם בכל הביטוי הזה? הן התנאים והאמוראים דברו על דור יוצאי מצרים כך! כלומר אפילו הם בדורם עם כל מעלתם הנשגבה כבר לא היו ”דור דעה”. מתקבל הרושם שהיום אין שום יחס בין תיאור של כבוד למציאות.

תשובה:

כיון שהכוונה ברורה, ואיש לא מתכוין על יציאת מצרים אלא על הדור הקדום שהיו בו ענקי הרוח, זו לא הבעיה… באופן כללי אתה צודק בהערה, היום כל אברך הוא הגאון הגדול וכו', ויש כבר זילות בתארים. בעבר ניתן לראות עדינות גדולה בכל הדבר הזה וחבל שזה כך היום…

שבת שלום.