לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עיסוק בצרכיו לפני שחרית

שאלה:

ששלום כבוד הרב שאלה
האם אדם שקם הבוקר מוקדם כשעתיים לפני המניין רשאי לסדר את הבית וכדומה
או לשחק במשחק לוח כמו דמקה עם בני הבית או במחשב לפני שחרית
כי הבנתי שיש בעיה לעשות מלאכה לפני שחרית לא הבנתי מה ההגדרה של זה

תשובה:

שלום וברכה

לעשות מלאכה קלה ואגבית, כמו לסדר מיטתו, או להשליך את הזבל מותר לפני התפילה, אבל ממש לעסוק שעתיים בצרכיו, סידור הבית ומשחקים וכו', זה לא, מה שמומלץ זה פשוט ללכת למנין מוקדם יותר, או לייחד את הזמן הזה ללימוד תורה שכך מגיעים לתפילה אחרת לגמרי. בשעת הדחק גדול מאוד, שאין מנין אחר, ואולי יש גם קצת צורך מצוה וחינוך להיות עם הילדים, ניתן לסמוך על דברי הרמ"א בסי' פט סעיף ג, שלאחר שאמר ברכות השחר יכול לעסוק בצרכיו בשעת הדחק, הרמ"א גם סייג קצת את דבריו, ומפשטות השולחן ערוך נראה שחולק, וגם בערוך השלחן שם סעי' כא נראה שמחמיר, לכן אני אומר זאת בזהירות.

שבת שלום.