כביסה ביד ביום שישי

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
ביום שישי יש לי זמן לעשות כביסה לציציות האם יש בכך בעיה?
[צריך לכבס אותם ביד]
ועוד שאלה יותר פרקטית אם הרב יכול לענות שלא קשור להלכה אשמח אם הרב יוכל לענות
האם יש דבר כזה כיפות שחורות שניתנות לכיבוס?
שמתי לב שכל כיפה שאני רוצה לכבס מתכווצת ונהית לא לבישה

תשובה:

שלום וברכה

1. אם זה הזמן שמתאפשר לך, אז אפשר ביום שישי ועדיף לפני חצות היום. כביסה ביד ודאי יש עדיפות גדולה לעשות בשאר ימי השבוע. נניח מוצאי שבת של חורף, יש הרבה זמן… ראה עוד כאן.

2. בודאי שיש כיפות כביסות, אני מכיר למשל את החנות כיפות לוין בירושלים ובבני ברק שהם מוכרים כיפות כאלו. אבל צריך פשוט לשאול בחנות שאתה קונה בה את הכיפה איך מכבסים.

בהצלחה רבה ושבת שלום.