הכנת אבקה בשבת עם חלב

שאלה:

האם מותר להכין בשבת אבקת "גיינר", לוקחים אבקה ומערבבים אותה עם חלב?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את הדבר הזה, זה מאוד תלוי בתוצאה, אם נעשה מזה משקה ניגר זה מותר ואין בזה איסור לש, אבל אם זה סמיך ונעשה בלילה, אפילו היא בלילה רכה, זה כבר תלוי בגדי איסור לישה ויש בזה פרטים שונים, אז אולי תתאר לנו.

מקורות:

הריטב"א בשבת קנ"ו. כתב וז"ל ואם היא רכה נראית כמו משקין ולא דמיא ללישה ועיסה שרי", וכ"כ החזו"א סי' נ"ח סק"ט שגדר בלילה רכה האסורה היא שנשפכת אבל הוא גוש ולא נוזל, אבל אם המים מרובים זה רק כמים עכורים ואינו נכלל בשם לש. ולכן אבקות שנמסות במים מותר לערבן בשבת ואין בזה משום לישה, וכ"כ בשבט הלוי ח"ז סי' ק"ה, וכ"כ בקצות השולחן סי' ק"ל בדה"ש סק"ג שדבר רך כ"כ שראוי לשתיה אינו לישה כלל.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אם מערבבים עם חלב (לערך ביחס 1:3, 100 גרם אבקה 300 מ"ל חלב) ואח"כ מנערים את הבקבוק צד לצד שהוא סגור, זה יוצא ממש נוזלי, התוצאה של זה כמו שוקו של טרה/תנובה. זה דומה לחלב רק עם טעם. יכול להיות שהסמיכות של האבקה משתנה מחברה לחברה. אני מדבר על החברה שאני קניתי (massive gaine pro body בכשרות בד"ץ בית יוסף).