ברירה סמוך לסעודה – המשך

שאלה:

שלום, מה נקרא ברירה סמוך לסעודה? כלומר, אם אני עוסק בהכנות לסעודה ולוקח נגיד חצי שעה להכין מאכלים, ואני מתחיל בברירה ואח"כ בשאר הכנות, האם זה נחשב ברירה סמוך לסעודה, על הצד שאני לא הולך לפי השיטות שנוקטות בזמן אלא בסמיכות לסעודה? ראיתי שבתשובות והנהגות כתב שצריך שהברירה תהיה בסוף ממש, ובאגרות משה כתב "אין שעה זו של שיעור שעה אלא הזמן שהדרך הוא לאשה זו שמסדרת האוכלין לסעודה וקודם לזה אפילו שעה קטנה אסור". האם הוא חולק עליו וסובר שאפשר לברור תחילה ואח"כ להכין? האם אתם מכירים עוד פוסקים שהתייחסו לזה?

תשובה:

אני חושב שפשיטא שזה היינו הך, וכך המנהג לעשות את הברירה בסוף. מה שהתירו בסעודה גדולה יותר מחצי שעה הוא כאשר פעולת הברירה נצרכת ליותר מזמן זה או שאר הפעולות שמותרות בסמוך לסעודה.