תאריך בכתובה

שאלה:

החתונה היתה ביום ראשון השבוע, והתברר שצריך לכתוב כתובה מחדש, איזה תאריך כותבים בכתובה של היום יום חמישי או תאריך של יום ראשון ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אותם עדים כותבים כתובה חדשה, כותבים כתובה עם התאריך של החתונה – יום ראשון. מאחר והכתובה הראשונה לא הייתה תקינה נחשב שלא עשו שליחותם ויכולים לכתוב שטר חדש מזמן ראשון.

מזל טוב ותזכו לבנות בית נאמן בישראל.

מקורות:

ראה שו"ע סימן מט סעיף ו שאם נמצא טעות כותבים העדים מזמן ראשון כיון שהעדים לא עשו שליחותם.