שרשרת עם כיתוב אשורי – בשירותים

שאלה:

שלום וברכה!
ברשותי שרשרת שכתוב עליה משפט שאינו תורני, אך הוא כתוב באותיות שנראות כתב סתם (לא מתוייג), האם יש מניעה להיכנס עם השרשרת הזו לשירותים?

תשובה:

שלום רב

בכתיבה אשורית כמו ספר תורה ממש של אותיות סת"ם אף שהוא ללא משמעות, אין אמנם חיוב גניזה אבל אסור לזורקם בבזיון, כן הורה הגרי”ש אלישיב. לכן אם מדובר בכתב כזה יש להמנע מלזרוק, ולכאורה ממילא גם שלא להכניס לשירותים שהוא מקום בזיון. לגבי אותיות מרובעות שבזמנינו נחלקו הדעות, בראשית חכמה שער היראה פרק טו החמיר בזה, וכ"כ בשו"ת שלמת חיים יו"ד סי' שעא ועוד אחרונים, אולם למעשה כבר פשט המנהג להקל בזה ולזרוק לאשפה, ראה שו"ת אגרות משה יו"ד ח"ב סו"ס עו, ופוק חזי מאי עמא דבר, לכן בכתב כזה יש להקל, ובודאי יש להקל להכניס לשירותים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם כך כאשר מדובר בכתב שהוא כמו אותיות של ספר תורה אבל לא מתוייגות ובעצם מוטבעות על גבי תכשיט- יש בעיה להיכנס איתו לשירותים או שניתן להקל?
    (פשוט אני יודעת שגם אם ארצה להוריד, אשכח ואכנס עם זה)