הגבלת עובד לעבוד בתחום אחר לאחר סיום עבודתו

שאלה:

שלום רב
ב2007 התחלתי לעבוד אצל מעסיק אשר התנה שלאחר סיום עבודה 3 שנים לא אוכל לעבוד אצל מתחרה בתחום
בתקופת הקורונה המעסיק שינה את תנאי החוזה כך שהועסקתי כפרילנס בתחום.

1) האם מותר ע"פ דין תורה להתנות מניעת עיסוק בתחום ובמידה שמותר האם קיימת מגבלה של זמן לכמה שנים זה חל.
2) האם שינוי החוזה פיטורין ותקופת העסקתי כפרילנס נחשב לחלק מה3 שנים כך שהיום מותר לי כבר לעבוד בתחום.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

1. ניתן להתנות מניעת עיסוק בתחום, אבל צריך שהחוזה יהיה מעוגן לפי הלכה, סתם כתיבה שמתחייב לא לעבוד לא תמיד מחייבת.

2. בזמן שהמעביד הפסיק את החוזה והעביד אותך כעצמאי נחשב שהחוזה הסתיים, ולכן אתה הזמן של התחייבות של 3 שנים מתחילה מזמן הפסקת החוזה – מהזמן שאתה הפסקת להיות שכיר של המעביד.

בהצלחה.