לעזוב את בית הכנסת לפני סיום התפילה

שאלה:

מי ששמע קדיש יהא שלמא אחר עלינו במנין אשכנז או יהא שלמא לאחר שיר של יום במנין ספרד ,ויש עשרה בבית הכנסת האם יכול מן הדין לעזוב דרך קבע מוקדם?הרי לאר״י צריך לשמוע שבעה קדישים ובשחרית רק צריך לשמוע קדיש יהא שלמא אחד. או שמא חייב להישאר עד לאחר עוד קדיש יהא שלמא ועוד קדיש דרבנן.
כנ״ל במנחה במקום שאני מתפלל לאחר קדיש תתקבל יש עוד אחד או שני קדיש יהא שלמא, אבל לאר״י הרי רק צריך לשמוע את קדיש תתקבל.
שאלתי היא מן הדין,מה חייבים.

תשובה:

שלום וברכה

אם לפי מנהג בני קהילתך אין חיוב קדיש, למשל אתה ספרדי ומתפלל במקום שמתפללים ערבים נוסח ספרד, שיש שני קדישים לאחר שמונה עשרה ולא כמנהגך אחד בלבד, אינני אומר שיש חיוב להשאר, אבל גם אין חיוב לזכות בהגרלת מפעל הפיס, זו סתם זכות גדולה… אם היינו יודעים להעריך נכון את גודל מעלת עניית אמן יהא שמיה רבה…

שנזכה לכל הישועות.

הצטרף לדיון

תגובה 1