כל שיש בו מחמשת המינים באופן שברכתו אדמה

שאלה:

מה לברך על עוגיה דמוי גרנולה שיש בה רוב מין עץ אבל יש בה מיעוט שיבולת שועל שהוא מין דגן אבל ברכתו אדמה כיוון שאינו מבושל האם הדין כל שיש בו… הוא גם כשהמין דגן ברכתו אדמה או שהכלל הזה נאמר דווקא כשהמין דגן ברכתו מזונות

תשובה:

בשער הציון סי' רח ס"ק כו כתב בשם המגן אברהם שגם כאשר ברכתו אדמה יש לו חשיבות של דגן ומברכים עליו אף שהוא המיעוט, אולם בס"ק כז שם הביא שהאבן העוזר חולק עליו, ונראה שנקט לעיקר כדבריו, וכן נקט הפרי מגדים שם משב"ז ס"ק יז, ובשו"ת עמק התשובה ח"א סי' י נראה שכן נקטו רוב הפוסקים, שלא כדברי המגן אברהם בזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עיין בשער הציון באותו מקום שציינת בס"ק כו' שהביא בשם המג"א שגם בברכתו אדמה יש לו חשיבות של מין דגן שמחשיבו עיקר בתערובות גם כשהוא מיעוט
    ועיין עוד בהליכות ברכות של הרב אופיר מלכה עמוד קלז' שהביא בזה מחלוקת.