השקעות במניות

שאלה:

שלום וברכה ברצוני ללמוד מסחר בשוק ההון ע"י קניית ומכירת מניות בבורסה (בעיקר העולמית)האם מסחר זה כשר מבחינה הלכתית ריבית או בעלות וכו' ומה הדרך הכשרה
וכן רציתי לשאול האם השקעה בקופת גמל במסלול מנייתי חייבים הכשר כי ע"פ רוב במסלולי הלכה התשואות ממש קטנות יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

גדולי הפוסקים [הרבנים הגאונים רבי משה פינשטיין הרב ש"ז אוירבך הרב י"ש אלישיב הרב עובדיה יוסף ועוד פוסקים] סוברים שאין איסור להשקיע במניות שעוסקים בדברים אסורים – ריבית חמץ בפסח, טריפות, והמשקיע הקטן לא נחשב שותף בחברה וממילא אינו שותף בדברים האסורים, אלא הוא שותף לרווח ולהפסד.

ולכן מותר להשקיע בכל מניות שתרצה, וכן מותר להצטרף לקופת גמל של מניות. בקופות גמל שיש אגחי"ם והשקעות נוספות ראוי להצטרף למסלול הלכה.

בהצלחה ועושר רב.

מקורות:

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. יש חוששים שהמשקיעים במניות יש להם בעלות ולכן סוברים שיש להקפיד על מסלולי הלכה. אבל לפוסקים שהבאנו לעיל אין חשש להשקיע בכל סוגי המניות.

  2. גם הגדולים [כגון הגרי"ש אלישיב ובגרז"נ גולדברג] שסברו שאין חובה להכשר ברוב המקרים, מאוד עודדו להקים מסלולי הלכה כשרים כיון שעדיף להצטרף למסלול הלכה וגם לחזק את החברות שפועלות לפי הלכה. ולכן ודאי שעדיף להצטרף למסלול הלכה, אם הדבר לא כרוך בהפסד כספי.