הפרדה בין המיטות בחדר צר

שאלה:

בחדר קטן שנכנסת רק מיטת היי רייזר ואין מקום להפרדה
האם אפשר מיטה אחת גבוהה ומיטה אחת נמוכה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בהלכה לפני מנהגים, יש שני תנאים: אחד שהמיטות לא יגעו זו בזו, מספיק הרחקה כל שהיא אבל שלא יגעו. שתים שלא יגע אחד בשני בהושטת היד מתוך שינה. מכאן בא המנהג להפריד כשיעור אמה – כחצי מטר.

ממילא, כאשר החדר הוא צר ולא ניתן להפריד אמה, הפתרון שהצעת הוא נכון, שלא יגעו ממש, ומעבר לכך שתהיה הפרדת גובה שמונעת את נוחות הנגיעה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קצה סעי' ו, פתחי תשובה שם, ס' טהרת ישראל שם, קב הישר פרק יז, בדי השולחן שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1