המלצה על ספרי הלכה בני זמננו

שאלה:

שלום וברכה, מחפש המלצה לספרי הלכה ממוקדים..לעדות המזרח.. בנושאים: שבת, תפילה,ברכות,כשרות, מועדים. כל ספר כמובן בנפרד..קיים מגוון רחב היום ואני הולך לאיבוד, לימד משנה ברורה אבל חסר לי נושאים אקטואלים להיום.תודה !

תשובה:

כדי להמליץ על ספר שהוא בבחינת כזה ראה וקדש אני חייב להכיר מאוד מקרוב, ואם אתה מבקש דוקא ספר שפונה לעדות המזרח בלבד קשה לי להמליץ על משהו מוסמך. אבל יש ספרים כלליים שפונים לכל הקהילות:

ספר הכשרות של הרב פוקס מאוד מומלץ לדעתי בכל בית יהודי, גם מבחינת הדיוק והסדר, גם מבחינת היעילות וההיקף, כל מה שצריך באופן קצר מבואר ומנומק.

בענין שבת יש שמירת שבת כהלכתה, אמנם לא תמיד קל להתמצא בספר, ארחות שבת ספר מצויין ומיוחד מבחינת הסדר והפירוט, פחות מביא מפוסקי ספרד אבל הוא פותח לפניך את הנושאים בצורה מדהימה וזה מאוד מקדם.

בברכות הנהנין אני ממליץ על ספר שערי הברכה.

ספרי הרב אופיר מלכה גם נוחים ונעימים ללימוד. פונה בעיקר לספרדים.

מועדים זה ים… יש המון… ספרי פסקי תשובות של הרב רבינוביץ יביאו לך המון אקטואליה, אבל בכל מקרה של ספק כדאי גם לבדוק את המקורות.