חיוב המוכר למכור לבר מצרא

שאלה:

יש לי קרקע לבניה בשכנות אם יזם איש מדון שחבר שלי נפל איתו ותבע לבית משפט וזכה. לי יש איתו מריבה על ענין הגדר ביננו אינני סומך עליו ועל מילתו כלל בעיני הוא שקרן ונוכל
הוצאתי את הקרקע שלי למכירה והוא רוצה לקנות אותה אני לא מעונין גם אם ישלם לי יותר מכל אדם כי אני בטוח שהסתבך איתו ואיני סומל עליו ועל מילותיו כלל
השאלה אם מדינא דבר מצרה הוא יכול לתבוע אותי למכור לו או שכיון שאני לא סומך עליו יכול לא למכור לו

תשובה:

שלום וברכה,

דין של בר מצרא נאמר על הקונה ולא על המוכר, המוכר יכול למכור למי שירצה, ואין על המוכר חיוב למכור לבר מצרא. אלא שהבר מצרא יכול לסלק את הקונה באופנים שיש דין בר מצרא. ולכן במקרה שלך אתה יכול למכור למי שתבחר. ואם לשכן יש לו זכות של בר מצרא הוא יתבע את הקונה שיעביר לו את השטח, וזה לא עניינך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קעה סעיף ו.