איחור במסירת דירה ומעשר

שאלה:

שלום רב.
שאלתי את רב בעבר על איחור במסירת דירה של כשנה(של המחיר למשתכן)
האם אני יכול להצטרף לתביעה משפטית
והרב אמר שצריך קודם לזמן אותם לבית דין.
פניתי לבית דין במגדל העמק והם פנו אליהם.
מזה זמן רב שלא נענו לפניה.

משום מה הבית דין מתחמק מלתת היתר על הליכה לערכאות למרות שכבר אמרו שאם ימשיכו להתעלם יתנו היתר.

1. האם בשלב זה אני יכול לפנות לתביעה משפטית על מנת לקבל את הסכום המגיע לי על פי חוק?
וכן על ליקויים שונים שלא מטופלים בדירה

2. לפני תקופה היתה לי מחשבה לא לגשת לתביעה מסיבה שלא רציתי לריב איתם.וגם בגלל שהיה צריך ללכת לד"ת קודם כמו שנאמר לי האם זה נחשב למחילה?

3. בתקופה האחרונה נוצר פער כלכלי ואנו לא מסיימים את החודש, מדובר באלפי שקלים (חלק נובע גם בעקבות ההשקעה בדירה נוספת)
האם עלינו להמשיך להפריש מעשרות?

נודה מאד אם הרב יוכל לענות לשאלותינו.
יישר כח!

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש קבוצה שתובעים בבית משפט, ואתה לא רוצה להפסיד את ההצטרפות מותר לך להצטרף לתביעה ואח"כ להתחיל במו"מ של תביעה בבית דין, ואם יסכימו להתדיין בבית דין, אתה מבטל את הליך התביעה בבית משפט.

1. במקרה שלך שכבר תבעו בבית דין והם לא הגיעו לדיון, מותר לפנות לערכאות, ואני לא יודע מדוע בית דין נמנע מלתת היתר הליכה לערכאות – שתברר בבית דין מדוע מעכבים את ההיתר.

2. מחילה בלב אינה מחילה ולכן גם אם מחלת בלב מותר לחזור ולתבוע. (קצות ונתיבות סימן יב).

3. אדם שנמצא בקושי כלכלי אינו חייב להפריש מעשרות, ועליו לתת שיעור מועט לצדקה בלבד. במקרה שלכם אם אתם במצב דחוק אתם לא צריכים להפריש מעשרות. אם הדוחק בגלל שאתם משקיעים בדירה נוספת כדי להרוויח, יש לתת מעשרות מכספי ההשקעה, או עכשיו או לרשום ולתת כשיגיעו לכם רווחים.

בהצלחה.