ראיית דם מחזור מתוך וסת הלידה

שאלה:

אשתי קיבלה מחזור ישר אחרי לידה (מיד אחרי דימומים בלי טהרה באמצע)
האם צריך לפרוש שמגיע עונת החודש?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שלא הפסיק מלראות בין ראיית דם הלידה לראיית דם המחזור, אין להתחשב במחזור הזה לענין דיני וסתות, אבל אם היה הפסק של יותר מיום אחד שלא ראתה ביניהם, יש לחשוש לכך, בעיקר אם ניסתה לעשות הפסק טהרה אף שמיד בתחילת השבעה נקים זה התקלקל על ידי המחזור, אבל גם בלאו הכי אם היה הפסק כזה, בפרט שניכר שאלו שני דברים שונים, יש לחשוש.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

ראה פתחי מגדים פרק כג הערה 2 בהרחבה.