נ"ט בר נ"ט למנהג האשכנזים, לעניין לחתוך אוכל קר בסכין

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
לפי דעת הרמ"א להחמיר לכתחילה בנ"ט בר נ"ט
א'. האם אפשר לחתוך גבינה קשה קרה בסכין בשרית בת יומה
ב' האם אפשר לחתוך פירות בבלנדר בשרי בן יומו או אינו בן יומו כדי לערבב אותם עם חלב.
תודה רבה
אשמח למקורות בתשובה
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

1. בודאי אסור לעשות כך לכתחילה, שהרי מחמת הדוחקא דסכינא הוא גם יצטרך נעיצה בקרקע כמבואר בסי' צד [ויש שכתבו שבזמנינו נקיון בסקוצ' קשה הוא כמו נעיצה בקרקע, כך שלכתחילה ודאי אינו].

2. כיון שהכל קר ופרווה ולא חריף, אין בעיה ככל שהבלנדר נקי לגמרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה.
    בקשר לתשובה 2 רציתי להבין מה בעצם ההבדל בין לחתוך חלב בסכין בשרית שאסור
    לבין לחתוך פירות שאני הולך לערבב אותם עם חלב הרי יש מגע בין מה שנפלט ממהסכין הבשרית לחלב?

  2. מדובר על חשש רחוק של הבלעה על ידי דוחקא, ולא חוששים לבליעה כזו בהיתר שזה היתרא בלע. מה גם שזה משמעותי גם לגבי הסכין לא רק לגבי האוכל..