לערוך צוואה שכל הילדים יקבלו בשווה

שאלה:

נוסח צוואה כאשר יש בן בכור וההורים מעוניינים שכל הילדים כולל בנות יתחלקו שווה בשווה וללא מחלוקת

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שרוצה שכל בניו ובנותיו יירשו בשווה יש לערוך צוואה אצל דיין שידע איך לערוך את הצוואה שתחול על פי דין תורה. כתבו הפוסקים שיש עניין לשייר חלק קטן שתחול בו ירושה מהתורה – ובאותו חלק קטן יירשו רק הבנים והבכור ייטול פי שניים. הקצות הביא שאפשר להשאיר ד' זוזים – שיעור מועט מאוד. וראיתי צוואה שנערכה על ידי הגאון הרב יעקב בלוי זצ"ל מח"ס פתחי חושן ששייר 4 $ שיחול על זה ירושה מהתורה. אולם יש פוסקים שסוברים שצריך להשאיר סכום כסף חשוב, האגרות משה כתב 1000$. ומסתבר שבזמנינו זה יהיה יותר מ1,000$.

בהצלחה.

נ.ב. ניתן לערוך צוואות דרך אתר דין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סכום הירושה לא אמור להיות תלוי במספר היורשים? האם לא צריך לבדוק קודם כמה בנים וכמה רכוש היו לפתחי חושן לפני שקובעים מסמרות בדבר הסכום ההלכתי? אין שום הגיון שאדם עם עשרה בנים ועשרים אלף ש"ח יעתיק צוואה של אדם עם שלושה בנים וחמש מאות ש”ח!