בעל מכולת חייב למכור?

שאלה:

האם מותר לי לסרב למכור את כל הגבינות שיש לי ללקוח… על מנת שישאר לאחרים?נכנס לקוח ורצה לקחת הרבה גבינות לעוגות יום הולדת וכו… לא נתתי לו… הוא מעט התפלא החזיר את הכל בסוף לא לקח כלום והלך בטח למכולת אחרת. האם פעלתי בסדר? או שהייתי צריך לתת לו לקחת את הכל … ואז הייתי נשאר בלי כלום גם ללקוחות אחרים… בכל אופן הלקוח כנראה התבייש… למרות שהסברתי לו.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא חייב למכור ללקוחות, ולכן מותר לך לסרב לקונה שלא יקנה את הכל וישאיר ללקוחות אחרים, ובפרט שזו בקשה הוגנת.

בהצלחה.