תנור לבשרי וחלבי

שאלה:

שלום רב
האם יש אפשרות להתשמש באותו תנור גם לבשר וגם לחלב בתנאים מסויימים?
בברכה ותודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני זה לא מומלץ כיון שזה מועד לכשלונות. אבל מעיקר הדין, אם מנקים אותו היטב היטב בחומרים פוגמים וממתינים 24 שעות, לספרדים מותר כבר להשתמש לסוג השני. לבני אשכנז לא די בכך, אלא צריך גם להפעיל אותו על חומו המירבי כארבעים דקות כשהוא ריק, ללבן אותו היטב בין הסוגים השונים. וכאמור זאת מלבד הנקיון היסודי וההמתנה הנ"ל. ההמלצה כאמור לקנות שני תנורים או תנור דו תאי או לחילופין תנור לבשרי וטוסטר קטן לחלבי בדרך כלל זה מספיק.