שטיח עם תמונת הכעבה

שאלה:

אחי מצא שטיח עליו ארוג ציור של הכעבה (האבן הקדושה אליה משתחווים ועולים לרגל המוסלמים).
האם ניתן לשמור את השטיח או שיש בו בעיה מצד ציור של עבודה זרה?

תשובה:

אינני בקי די הצורך במסורת האיסלאם, באופן כללי המוסלמים אינם עובדים אלילים, אבל דוקא ספציפית לגבי הכעבה האבן עזרא בדינאל פרק יא מזהה אותה כפולחן אלילי. לכן נראה שהייתי נמנע מלהשאיר שטיח זה בבית.

ערב טוב.