להוסיף מתנה במשכורת – ריבית

שאלה:

יש נער אחד (גיל 13) שעושה לי טובה ואני משלם לו ע"כ סכום סמלי (2 ש"ח) כל פעם (כמובן שהכל בידיעת ואישור ההורים שלו)אני מעביר לו את התשלום פעם בשבוע כ10 ש"ח השאלה האם מותר להוסיף לו ממתק וכו' או שזה ריבית, בגיל זה הממתק הוא חשוב גם בפני עצמו.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מאחר את התשלום ומסיף ממתק או כל דבר אחר – יש איסור ריבית. אבל במקרה שלך שזמן התשלום הוא פעם בשבוע ואתה לא מאחר את התשלום, אין איסור ריבית בהוספת הממתק.

בהצלחה.