בלורית – חוקות הגויים?

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול בנוגע לבלורית,
נהוג היום בעולם הישיבות לגדל בלוריות ולהסתפר ב"דירוגים"… מה דעתכם על זה?
בנוסף רציתי לשאול האם ניתן לכתחילה לגדל קצת בלורית במצב שבלעדייה נראים לא טוב?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בדירוג משמעותי, מלבד מה שיש בזה מראה רחובי יש לחשוש בזה גם לאיסור חוקות הגויים, כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קעח ובש"ך שם ס"ק א. אבל דירוג קל ולא מאוד חד מן הסתם מותר. כמו כן בלורית שאינה ארוכה מידי מותרת.