תרסיס שמן מיוחד לבשר ולחלב

שאלה:

שלום רב. רציתי לשאול, לפי האשכנזים,תרסיס שמן שהשתמשתי איתו לשים שמן בתוך מחבת חם על האש. היו גם פעמים רבות אדים. לא נראה לי שזה היה מחבת בן יומו. האם כל השמן נהפך לחלבי? ביום שישי האחרון השפריצו מאותו תרסיס על כלי בשרי בן יומו לא יודע אם היה חם או שהיו אדים. ניתן להמשיך להשתמש בו לחלבי או שצריך לזרוק?

תשובה:

אפשר להשתמש, לכתחילה יש לייחד תרסיס מיוחד לבשרי ואחר לחלבי, אבל אי אפשר לומר שממש נעשה בשרי, בודאי לא כשרק הותז על כלי בשרי ולא על בשר רותח ממש.