תבשיל פרווה קר שבושל בסיר בשרי והוכנס לסיר חלבי עם בצל מטוגן חם

שאלה:

שלום,
שלחתי מקודם שאלה שכחתי לציין שהתבשיל היה קר לכן שולחת שוב

מה הדין של תבשיל פרווה קר שבושל בסיר לכאורה בשרי (לא בושל בו בשר אף פעם – רק הוכנס לתוכו כלים בשרים בני יומם) התבשיל הפרווה הקר הוכנס בשלמותו לסיר חלבי עם בצל מטוגן – לאחר גמר הטיגון אבל חם,
התבשיל שהוכנס והבצל נזרקו אחרי 2 דקות לפח,
מה דין הסיר החלבי?

תודה מראש

תשובה:

המאכל עצמו היה מותר באכילה וחבל שנזרק, והכלים אינם טעונים הכשרה. הסיר בכלל אינו בשרי אלא פרווה, וגם אם היה בשרי המאכל שהתבשל בו הוא בעצם פרווה, ורק אם היה בן יומו אזי לכתחילה אין לערבו עם חלבי, אבל אם כבר עירבו זה מותר גם לבני אשכנז כמבואר בסי' צו סעי' ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שכחתי לציין שהתבשיל שבושל בסיר הבשרי היה בו שום ובתחילת הבישול טוגן לבדו
    עוד יש להוסיף שהסיר הבשרי כביכול אמנם נכון שאינו בשרי ממש אך השתמשו בו בכלים בשריים בני יומם ואילו אם דברים חריפים האם זה משנה את הדין?