קביעת מוות – נגיעה בגוסס

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
אחרי כמה זמן שאדם מת אפשר לגעת בו ואין חשש שממהר מיתתו ולשפיכות דמים?

תשובה:

שלום וברכה

בימי קדם היו שמים נוצה על אפו של מת ואם אינה זזה, כלומר אין נשימה, הוא נחשב למת, כך מבואר בס' מצבת משה ובס' קיצור שו"ע בסי' קצד סעיף ה', היום יש אפשרויות ברורות יותר לקבוע מוות, בדרך כלל החולה מנוטר על ידי כמה מכישירים, ובשעת המוות הכל פס אחד ארוך ללא תנודות, וזהו בעצם המוות. ממתינים לקביעת רופא, ועד אז לא נוגעים.

בשורות טובות ישועות ונחמות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפני קצת פחות משלושים שנה אמי נלקחה לבית עולמה. זכרוני שכאשר הרופא ”קבע את המוות” בקש ממנו איש החברא קדישא להמתין עוד מספר דקות. לא זכור לי בדיוק. משהו כמו רבע שעה אולי. לצורך וידוא מוחלט. ידוע לרבנים מה יכולה להיות הסיבה לכך?