פערים דתיים בין חבר וחברה

שאלה:

אני דתי, חברה שלי הייתה דתייה עד לפני כמה שנים, התחילה לחלל שבת ולא לשמור כשרות (בעיקר בגלל שהרגישה שכפו עליה את זה ושמו אותה במסגרות שהן לא לרמתה הרוחנית)

בשנה האחרונה התחילה לחזור שוב לתלם, שומרת שבת, צניעות קצת בעייתית אצלה בגדים קצרים וכו

עניין הכשרות – לא מערבבת בשר וחלב או אוכלת חזיר חלילה אבל לדוגמא אוכלת במקומות שפתוחים בשבת, אוכלת חלב נוכרי (אני לא אוכל)

מרגיש לי כאילו יותר מדי דברים
האם אני מגזים? האם זה בסדר שלאט לאט היא תחזור ? מה אפשר לומר לה בלי ללחוץ עליה כדי שלא תיפגע?

תשובה:

שלום וברכה

אל תלחץ אותה באופן שיגרום לה להתרחק, אבל יחד עם זה אתה לא יכול לקבל החלטה להתחתן עד שאתה לא רואה באופן ברור שהיא מתייצבת ואתם רואים את ענין שמירת התורה והמצוות עין בעין. כיון שכך, יש גם לבדוק מה עושים עם סוג הקשר ביניכם ותדירותו, שכן כאשר אין כוונה לקבל החלטות קרובות, מאוד נקל ניתן להכשל חלילה באיסור נגיעה וכיוצא בזה וגם להגיע לדברים חמורים יותר, ולכן יש לשקול כיצד מתרחקים קמעה בתקופה זו כדי שלא לבוא לידי מכשול. במקביל תייעץ לה בנעימות לבדוק דברים מסודר בסמינריון של תנועת ערכים וכיוצא בזה, זה יוסיף לה מענה לשאלות, חשיבה מרוכזת ורצינית ומשמעותית יותר וממילא גם קבלת החלטות יותר רוחביות.