כיבוד אח מאב ולא מאם

שאלה:

שאלתי באתר לפני כמה ימים שאלה אך נ"ל שלא הובנה כראוי.

היערות דבש בדרוש ב' עמוד רצ"ז כותב שאין חיוב לכבד אח גדול מאב, אלא רק מאם.

ושאלתי היתה שהרי יערות דבש הוא ספר הלכה מובהק ומה שכתב הוא נגד שן"ע מפורש יו"ד ר"מ, כ"ב ואין אף אחד חולק שם, לא מאחרונים ולא מראשונים (וגם אם יש מהראשונים שחולקים לכ' עדיין השאלה במקומה עומדת, שזה נגד שו"ע מפורש ונושאי הכלים שתקו לו שאין חילוק בין אח מאב לאם)?

תשובה:

שלום וברכה

אכן בהערה זו עמד המגיה על היערות דבש שם, ותמה שמקור דברי השו"ע הוא מהרא"ש ולא מצינו למי שחולק בזה, וצ"ע.