חיוב וסתות בכתם שאינו אוסר לפני וסת

שאלה:

אשתי ראתה נקודה קטנה אדום בהיר ומעט צבע ורוד בהיר בניגוב, יתכן שמפצע מאחורה. וזרקה את הטישו. שאלתי רב והוא אמר שמותרים.
יום לאחמ״כ התחיל מחזור. השאלה אם לספור מיום קודם או מהיום השני, או גם וגם לחומרא. מתי לטבול ולפי מה סופר עונות פרישה
תודה

תשובה:

כיון שלפי כללי דיני הכתמים זה היה כתם טהור, ודאי יש לספור רק מראיית המחזור. גם אם היה זה כתם שאוסר, כיון שכתמים אין בהם משום וסת, לא נספור מראיית הכתם אלא רק באשה שרגילה שכך זה מתחיל אצלה, אבל במקרה שלכם בכל מקרה אין להתייחס לזמן הכתם הטהור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש בענין זה גישות שונות, יש מתירים לגמרי ויש אוסרין גם בפחות מכגריס אם קינחה מיד אחר הטלת מי רגלים בלי להמתין כחצי דקה, ויש אוסרים בכגריס, אבל בכל מקרה אנחנו מדברים לאחר שהרב התיר זאת.