גילוי עריות בחיבוק ונישוק

שאלה:

האם חיבוק ונישוק בדרך חיבה יש בזה בכלל גילוי עריות, והאם יש בזה דין של "יהרג ועל יעבור"? אשמח למקור מדוייק, תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

חיבוק ונישוק בגילוי עריות זה איסור דאורייתא של לא תקרבו כפי שכתב הרמב"ם בפרק כא מאיסורי ביאה הלכה א' וכן בספר המצוות ל"א שנג. ודעת הרמב"ן שאין בזה מלקות מה"ת וכל שלא הגיע לביאה זה אסמכתא ואין איסור דאורייתא. וראה בבית שמואל סי' כ' ס"ק א'. וכן בבבית יוסף ובש"ך יו"ד סי' קצה. אלא שבכל מקרה זה נכלל בכלל אביזרייהו דגילוי עריות שיש על זה יהרג ואל יעבור כמבואר ברמב"ם הלכות יסודי התורה פ"ה. וראה שם בש"ך שגם הזכיר כמה מקורות לכך שיש על זה יהרג ואל יעבור.