תיקונים לפני מכירת דירה

שאלה:

מכרתי את הדירה שלי, אני אמורה לפנות אותה עוד כמה חודשים. לפני כחודש נשבר לנו הזכוכית של החלק התחתון של הדלת של מרפסת השירות, עלות תיקון כזה הוא 750 ש"ח. בעלי קנה זכוכית וניסה להרכיב לבד וזה נשבר. כבר לא משתלם לנו לתקן במחיר כזה, לכן חשבנו לשים פלסטיק שקוף במקום הזכוכית. האם מותר לנו לשים פלסטיק אם אנו מפנים את הדירה לקונים עוד כמה חודשים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם בעת חתימת החוזה היה זכוכית תקינה בדלת, חייב המוכר לתקן את הדלת לפני מסירת החזקה לקונה. אלא אם כן הוא יודע שקונה מתכנן לערוך שיפוצים ולהחליף דלתות, שבזה אין צורך לתקן את הדלת.

בהצלחה.

מקורות:

מוכר דירה חייב למסור דירה תקינה ללא כל חסרון. אלא שברוב חוזי מכר יש תנאי שהדירה נמכרת as is סעיף זה גולם בתוכו שהמוכר לא צריך לתקן מומים שנראים לעין בעת רכישת הדירה, כיון שהקונה מקבל על עצמו את המומים שניתן להבחין בקלות כשראה את הדירה. אבל פגמים שנעשו אחרי חתימת החוזה, לא קיבל הקונה על עצמו, וחייב המוכר לתקן את הדירה כפי שהייתה בזמן כריתת החוזה.