חשמל כשר בשבת

שאלה:

האם נכון שעד הבוקר כן מותר להשתמש בחשמל רגיל גם לשומרים חשמל כשר בשבת

תשובה:

שלום וברכה

בעבר היה כך, שבשעות הראשונות של שבת לא היו שינויים כפי שהובא בילקוט יוסף מדברי הגר"ע. אמנם היום זה ממש לא כך ומיד בכניסת השבת כבר יכול להיות שינויים הנעשים מטעמי חסכון וכדומה, הבעיה היא שכיום כדי להפחית צריכה מפעילים טורבינות קטנות לפני שמכבים את הגדולות וכאן יש בעיה נוספת, שבשעת ההדלקה זה נעשה שלא לצורך חולים ויש מלאכות הנעשות בשבת באיסור.