מעשרות – נדרי צדקה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה,אני מקווה שהניסוח יהיה מובן
אם אדם צריך לתת 1200 מעשרות לדוגמא ובכל חודש הוא נותן 100 שקל
וכביכול אמור לקחת שנה שזה יגמר, וגם כשיגמר רוצה להמשיך לתת 100 שקל צדקה כל חודש למוסד מסויים או אברך, אפילו כשיגמר המעשרות.

ובמהלך השנה יצא שרצה לתת צדקה בנוסף למעשרות שהוא נותן כל חודש
לדוגמא שראה עני ובאותו הזמן לא היה עליו לתת לו אז כשהגיע לבית שם סכום מסויים בקופה שיחשב לצדקה וזה מצטבר.
האם בסוף השנה אפשר להשתמש בכסף בקופה הזאתי כדי לתת את ה100 שקל שהוא רוצה להמשיך לתת לצדקה לאותו מוסד או אברך ?
כי בכל אופן מלכתחילה כשנתן את המעשרות חשב שכשיגמר ימשיך לתת 100 שקל צדקה כל חודש , יוצא שבזה שהוא משתמש בכסף מהקופה זה סוג של מתקזז ממה שהוא תכנן לתת בסוף השנה
ואילו היה נותן את הסכום צדקה שרצה במהלך השנה "על המקום" ,הוא בכל אופן בסוף השנה היה צריך להוציא 100 שקל מהכיס שלו כביכול לצדקה יוצא שהוא סוג של חוסך מכספי צדקה
או שאומרים שאין בזה בעיה שישתמש בכסף שתכנן לתת במהלך השנה כדי להמשיך לתת כל חודש

תשובה:

שלום וברכה

גם אם נניח שקיבל החלטה ברורה לתת לאותו מוסד עד כדי שיחשב כנדר וחיוב גמור, עדיין אפשר להחליט מראש שכל פעם שאכניס לקופה הזו של הצדקה אין כוונתי לצדקה חדשה אלא לתת את ההתחייבות לאותו מוסד. אבל אני מניח שגם אין כאן נדר, יש רצון להמשיך לתרום אבל הכל בלי נדר ומותר להפסיק כשרוצים, ממילא גם בלי הרעיון הנ"ל ניתן להשתמש במה שיש בקופה.

הנקודה רק היא מצד חישוב המעשרות, לשים לב שבסך הכל בסוף יהיה את הסכום הדרוש לכל הכנסות.

בהצלחה רבה ורוב שפע.

שבת שלום.